El nostre hort.

Hola famílies i amics,

Llar infants magnolia barcelona nou barris logosNo us penseu que això de l’hort és una cosa senzilla, requereix de l’esforç, constància, i les bones ganes de fer del cavalls al llarg de tot el curs per aconseguir una bona recompensa: una collita fantàstica.

Tot va començar pel mes de setembre quan després d’un llarg estiu tocava posar-nos a treballar per tornar a tenir un hort com cal.

Així ens vam dividir les feines que calien fer com treure males herbes, airejar la terra, humitejar una mica i per fi plantar que és el que més ens agrada.

Aquesta vegada hem plantat enciams, escaroles, pastanagues i raves i més endavant pebroteres, maduixeres,…

Va ser molt interessant fer veure les diferencies entre:

 • les fulles d’escarola i enciams,
 • com les llavors de les pastanagues i els raves eren molt petites però diferents, unes més rodonetes altres més allargades,
 • com hem de fer un forat per plantar els planters d’enciams i escaroles, per exemple,
 • fer una línia no molt profunda per les llavors  de raves i pastanagues i després tapar amb una mica de terra per sobre.

Escola-Infantil-Magnolia-nou barris-petitAmb això no hi ha prou, per tenir una bona collita,  els cavalls hem anat regant l’hort i els arbres del pati la Morera i el Magnolier, un de fulla caduca i altre de fulla perenne. Hem anat treien les males herbes ( un secret: a vegades ens confoníem i traiem les que no eren, però no passa res de l’error s’aprèn).  Ah i com no podia ser d’una altra manera també ens hem trobat insectes, cargols, a les nostres plantes.

Al final de l’esforç arriba la recompensa amb una collita magnifica: unes bledes, enciams, escaroles que vam  portar a la nostra cuinera perquè ens les cuinés i poses en amanida l’endemà.

No ens hem d´oblidar de la nostra compostadora. El curs passat vam aconseguir tenir ja una mica de compost i ara hem de continuar així per aconseguir més, per torns baixem una mica de matèria orgànica ( restes de la fruita de mig matí )  i fulles seques.

Esperem que gaudiu de les fotos.

Escola infantil magnolia logo equip

Tere, Roser

 

escola infantil nou barris 2355 escola infantil nou barris 2356 escola infantil nou barris 2357 escola infantil nou barris 2363 escola infantil nou barris 2511 escola infantil nou barris 2515 escola infantil nou barris 2518 escola infantil nou barris 2522 escola infantil nou barris 2543 llar infants nou barris 037 llar infants nou barris 040 llar infants nou barris 043 llar infants nou barris 047 llar infants nou barris 050 llar infants nou barris 058 llar infants nou barris 064 llar infants nou barris 068

Related posts